torsdag 18 juni 2009

KANSKE BEROR DET PÅ ATT JAG TILLHÖR ”SHOPPINGSEKTEN”…
…och kanske är det därför jag är singel...men jag har svårt att se vad det är för skillnad på att hitta det perfekta plagget och den perfekta mannen…

Ibland kan det liksom räcka att fönstershoppa, man får ut allt man vill ha av det och behöver inte ha någon som helst ånger dagen därpå över några impulsköp. Man hinner med flera ställen och se så många olika plagg, känna lite, hålla dem framför sig och liksom tänka sig hur de skulle passa vid olika tillfällen; en del är perfekta till fest, en del för ett restaurangbesök, eller för en sportig look, andra vill man helt enkelt bara ha när man går därhemma och myser en helt vanlig vardagkväll. Samma sak när det gäller män… :)
En del av alla plagg man ser måste man ändå prova. Men det är konstigt för de där som verkar ha en helt perfekt passform kan då helt oväntat visa sig vara helt obekväma, en del sitter helt enkelt för hårt så att man känner sig kvävd, en del är för långa, känns tråkiga, skaver eller visar sig låta konstigt. Samma sak med män… :)
Ibland springer man på några riktigt snygga plagg. Man vill så gärna att de ska passa, så man provar dem om och om igen, men tillslut tvingas man inse att det helt enkelt inte går. Kanske är det så att det faktiskt inte är ens stil eller att man inte har rätt passform och man vet att dom egentligen passar bättre på någon annan. Samma sak med män… :)
Så finns det de där underbart sköna plaggen, praktiska och bekväma. Man känner sig totalt avslappnad med dem och skulle vilja ha dem jämt, men inte går man ner på stan i ett par mysbyxor, nej, de har man bara på sig därhemma. Just det, samma sak med vissa män… :)

Ibland hittar man ett sånt där plagg som det räcker att titta på och man vet att det skulle passa, men för säkerhets skull tänker man att det är väl bäst att gå in i provrummet ändå och det är då man inser att man hamnat fel, man har utan att märka det gått in på avdelningen för herrkläder. Samma sak med män... :)
Ibland är det något alldeles speciellt man letar efter, då kan man nästan vara säker på att det är omöjligt att hitta. Ibland springer man bara runt på måfå och hittar plötsligt en massa intressant. Ibland kan man då göra ett impulsköp och få något totalt opraktiskt, opassande eller alldeles för ungdomligt med sig hem. Samma sak med män… :)
Det händer därför att man går tillbaks till samma ställe och utnyttjar rätten till öppet köp eller byte. Skulle det hända för ofta blir det rätt pinsamt och man undviker det stället ett tag och hittar nya favoritshoppingställen. Samma sak med uteställen och jaktmarker för att hitta en man… ;)
Ibland ser man det perfekta plagget på någon annan. Man vill så gärna ha ett likadant, man letar efter det, men när man tillslut frågar var det är köpt visar det sig att man är för sent ute. Det är inte årets modell. Man blir allt lite avundsjuk och bannar sig själv för att man inte var ute lite tidigare och kollade lite noggrannare. Allra värst är det ju förstås när man ser någon annan bära det där plagget man ville ha, men inte hade tid att prova och som redan var slutsålt när man kom tillbaks. Samma sak med män… :)
En del plagg är länge ens favoriter, men tillslut inser man att man vuxit ur dem eller ändrat stil. En del sparar man och tar på sig ändå emellanåt, bara för man är så van att bära dem, en del dumpar man helt känslokallt i brännbart avfall och njuter av att slippa se i garderoben, andra ger man bort till någon som bättre behöver eller passar i dem. Ofta är man nöjd efter en sådan där gallring, men det händer att man ibland tagit några förhastade beslut och det händer att man ångrade att man slängde bort dem så lätt. Samma sak med män… :)
Men så finns det de där plaggen eller sakerna som är så perfekta, så snygga men samtidigt roliga och söta, så de får en på gott humör bara man ser dem, så bekväma och praktiska att de får en totalt avslappnad, man kan med små olika accessoarer få dem att passa vid vilket tillfälle som helst, de är helt underbara! Hittar man ett sådant plagg med tidlös design och i ett slitstarkt material, så vet man säkert att man har ett plagg som kan hänga i garderoben i alla tider. Även om man periodvis blir lite trött på det, så vet man att helt plötsligt en dag så ser man det storslagna i det igen och är glad att man bestämde sig för att behålla det. Vad hade man gjort utan det, man helt enkelt älskar det! Och ja, som ni säkert förstår... Samma sak med den perfekte mannen! =)


Puss på er! ;*

2 kommentarer:

  1. Du är fantastisk! Trodde inte du kunde hitta ett bättre yrke än det du har, men lägg till författare.... kramisar therese

    SvaraRadera